СРБОФОБИЈА - (1) мржња према свему србском; (2) ширење нетрпељивости и мржње према србској култури, традицији, вери и историји; (3) ширење расне, верске и националне мржње према Србима.

субота, 28. април 2012.

Изложба "ОдМРЖЊАвање"

У Београду, у галерији Центра за културу "Божидарац", отворена је изложба "Одмржњавање", која се, како се каже, бави "порукама и симболима мржње на фасадама Београда".

Плакат са најавом за изложбу
Већ и самим плакат који најављује изложбу носи скривену поруку мржње према Србима и православљу. На плакату се налази светосавски крст са четири слова "С", која представљају мисао о јединству и слози србског народа. То вековно и племенито обележје нашег народа преправљено је у крст са четири срца. Тиме се скрнави вредност и значење самог нашег симбола "Само слога Србина спашава". Зар нема срца и љубави у Србима и зар може бити слоге без љубави? Зар је то симбол који представља мржњу па да се он мора преправљати како би уместо тога представљао љубав?

Редитељ Бобан Скерлић, на једном од експоната изложбе, приказан је поред графита са варијацијом крста са четири слова "С", са келтским крстом, старим општехришћанским симболом келтског хришћанства. На другој слици, Скерлић је приказан како прекрива тај симбол, симболично га уклањајући. Поставља се питање шта том редитељу и ауторима ове изложбе смета православни србско-келтски хришћански симбол?

Редитељ Бобан Скерлић уклања светосавски крст

Аутори су дизајнери Иван Апостолски и Предраг Стакић, и руководилац Центра за културу "Божидарац", Катарина Шпанић Остојић. Изложба је и отворена на финале такмичења демо бендова Србије "Твој звук 2". (ТОБ, 7.4.2012.) Такође је и у програму овогодишње "Ноћи музеја", 19. маја. (Политика, 27.4.2012.)

Нема коментара:

Постави коментар